Volledig scherm
Johan Tholen bij oude foto's van zijn oma en opa bij de balie waar ook het horloge van zijn opa in een lijstje hing, aan het spijkertje bovenaan. © Marieke Mandemaker

Zilveren zakhorloge van Johans opa gestolen uit winkel Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Johan Tholen is er ziek van. Het zilveren zakhorloge van zijn opa, dat Tholens kledingwinkel in Burgh-Haamstede sierde, is gestolen.

,,Heel treurig", zegt Tholen. ,,Dat horloge was een erfstuk. M’n opa kreeg het van mijn oma toen hij vijftig werd. Toen zij overleed, maakte hij een band van het haar van mijn oma. Met die gevlochten band zat het horloge vast aan zijn vestje. In die tijd droegen ze dat zo.”

Tholen ontdekte de diefstal zondag, maar vermoedt dat het horloge vorige week al is gestolen. ,,Het hing al twintig jaar aan een pilaar bij de kassa. Bovenin. Er onder hingen foto's van familieleden. Zondag zag ik dat het weg was. Toevallig, want als iets er al zolang hangt zie je het niet meer. Ik dacht eerst dat het misschien ergens achter lag, maar niet dus. Het is gestolen. Ik ben er ziek van.”

Een foto van het horloge heeft Tholen niet. Camerabeelden zijn er evenmin. Op Facebook plaatste hij wel een soortgelijk zakhorloge, om te laten zien hoe het er ongeveer uit ziet. ,,En de letters J.B.G. stonden erin gegraveerd", zegt Tholen. ,,Ik ben vernoemd naar mijn opa. We hebben dezelfde voorletters.”

Aangifte gaat Tholen nog doen. Op Facebook plaatste hij al wel een bericht waarin hij de diefstal meldt. Tholen: ,,Ik zou er een behoorlijk bedrag voor over hebben als dat horloge terug zou komen. Ook voor tips. Maar ik ben bang dat ik 'm nooit meer terugzie.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement