Eigenaren Marcel Otte en Mariëtte Timmermans van Cheerz met de zelf ontwikkelde borrel 'Het Zilte Nat'
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaren Marcel Otte en Mariëtte Timmermans van Cheerz met de zelf ontwikkelde borrel 'Het Zilte Nat' © Marieke Mandemaker

Zilver voor Het Zilte Nat; een oude jenever met Zeeuwse roots

RENESSE - Er is bijna geen Duitser die Cheerz in Renesse uitloopt zonder een fles jenever onder de arm. Gék zijn ze op die drank. Vanaf nu misschien wel meer dan ooit. Het Zilte Nat, een speciaal voor Cheerz gestookte oude jenever, won zilver op de International Spirits Challenge 2021. 

 1. Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunst­schouw op Schou­wen-Duiveland

  NOORDWELLE - Dat het prachtige weer voorlopig aanhoudt en dat de Kunstschouw eigenlijk gewoon had kunnen plaatsvinden doet de organisatie pijn. Maar een virtuele tour moet die pijn een beetje verzachten. Bovendien biedt die ook weer wat extra's, want bezoekers kunnen meer zien dan anders. Vanaf zaterdag 12 juni is de Kunstschouw driedimensionaal te beleven via de website kunstschouw.nl.
 2. Schouwse winkelstraten horen bij de schoonste van het land, maar in buitengebied valt nog wat te winnen
  PREMIUM

  Schouwse winkelstra­ten horen bij de schoonste van het land, maar in buitenge­bied valt nog wat te winnen

  ZIERIKZEE - Het is over het algemeen schoon in de straten van Schouwen-Duiveland. Alleen het buitengebied laat nog te wensen over, blijkt uit de evaluatie van de aanpak van zwerfafval door de gemeente. Milieuwethouder Ankie Smit verwacht het positieve resultaat verder te kunnen verbeteren, zodra het statiegeld op kleine plastic flesjes (per 1 juli) en blik (eind 2022) wordt ingevoerd.