Volledig scherm
Screenshot video © Dumpert

Zierikzeese goochelaar krijgt 140 euro boete na grap met handhaver

VIDEOAMSTERDAM - De Zierikzeese goochelaar Martijn Priemis heeft een boete gekregen bij één van zijn trucs op straat. Hij liet een ballon knallen voor de neus van een politiehandhaver. Die gaf hem vervolgens een bekeuring omdat de kapotte ballon op straat belandde: 140 euro.

De voormalig Zierikzeeënaar die inmiddels in Amsterdam woont, maakte een video voor zijn vlog waarbij hij goocheltrucs uitvoert met een verborgen camera. Hij maakte ballonfiguren en doet net of hij die cadeau doet aan mensen. Als ze hem willen aanpakken laat hij hem knappen of gooit hij hem weg.  

Bij een handhaver ging het mis. Wanneer Priemis de ballon voor de politie-diender laat klappen, vraagt ze direct om zijn identiteitsbewijs. Hij krijgt vervolgens een boete van 140 euro voor het gooien van rommel op straat.

Op de beelden, verschenen op video-site Dumpert, is te zien hoe Priemis boos wordt. "Hoe kunt u mij nou een boete geven voor iets dat ik opruim! Onrechtvaardige mensen... en u lacht daarom, want u heeft thuis denk ik niks te doen... Vervelend."

Op sociale media reageren mensen verschillend op het filmpje. Sommigen vinden de boete te hoog. Anderen vinden het schandalig dat hij mensen, waaronder de autoriteiten, met een verborgen camera voor de gek houdt.