Volledig scherm
Hoes van de nieuwe cd Évidences © Alain Verdier

Zierikzeese Fransman Alain Verdier presenteert nieuwe cd

ZIERIKZEE - Veelzijdig kunstenaar Alain Verdier, van oorsprong afkomstig uit Frankrijk, maar al jaren woonachtig in Zierikzee, presenteert vrijdag 24 januari zijn nieuwe cd Évidences. Dat doet hij vanaf 17.30 uur in Platenlounge Marmur aan het Havenplein in Zierikzee.

Alain Verdier is actief in meerdere kunstuitingen. Zo kan hij bogen op een lange carrière als kunstfotograaf en werkte hij mee aan campagnes voor onder meer Dior, Chacharel, Vogue en Cosmopolitan. Daarnaast manifesteerde hij zich als filmmaker, auteur en muzikant. Hij omschrijft zichzelf als een ‘Don Quichot, een beetje rebels en steeds op zoek naar de onbereikbare ster’. ,,Misschien heb ik mijn aparte artistieke carrière wel te danken aan mijn ongewone geboorte. Die gebeurde met spoed tijdens een koude winteravond op de keukentafel’’, grapt Verdier.

 De laatste jaren houdt hij zich steeds meer met muziek bezig. Hij werd in de sixties al bekend met de groep The Shakes,  voorlopers van de psychedelica. In 2013 kwam van deze band onder Starman Records nog een vinyluitgave op de markt. In 2015 profileerde Verdier zich als auteur, componist en producer voor een album van zijn groep Antidote dat hij maakte samen met zangeres Khadija Othman.

 Op het album Évidences laat Verdier het publiek kennismaken met een serie nooit eerder uitgebrachte en geremasterde songs. Zijn zelfgeschreven teksten en composities laveren tussen kleurrijke poëzie en strak proza, gezongen en soms half gesproken. Hij bespeelt bas- en ritmegitaar, drums en percussie, piano en orgel. Verdier vertolkt alle nummers zelf, maar bij verschillende songs maakt hij gebruik van zang van koren op de achtergrond.

  1. Schouwen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksysteem via internet
    PREMIUM

    Schou­wen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksys­teem via internet

    ZIERIKZEE - Ruim duizend handtekeningen haalde Adri Moelijker op tegen het weghalen van oude grafstenen door de gemeente. Het haalde niets uit. Maar ook het compromis van een aantal raadsfracties om dan op z'n minst de namen van die overledenen te verzamelen in een digitale zuil op de begraafplaatsen, sterft nu een stille dood. Dat wordt burgemeester en wethouders evengoed te duur, laten ze de raad weten.