Volledig scherm
De ‘dikke toren’ van Zierikzee. © DirkJan Gjeltema

Zierikzeese Dikke Toren wordt met laserstralen afgebouwd

ZIERIKZEE - De Dikke Toren in Zierikzee bereikt 29 november even haar oorspronkelijk bedoelde hoogte. Met lasers wordt zichtbaar gemaakt hoe het bouwwerk er had komen uit te zien, als de stad aan het begin van de zestiende eeuw nog genoeg geld over had gehad voor dit prestigieuze bouwwerk.

De laserprojectie is te zien tussen 16.45 en 19.00 uur en is onderdeel van de afsluiting van het jubileumjaar van erfgoedvereniging Stad en Lande. Honderdvijftig leerlingen van scholengemeenschap Pieter Zeeman presenteren die vrijdagmiddag in de Nieuwe Kerk hun visie op ‘de toekomst van Schouwen-Duiveland’. Vanaf 16.00 uur zijn de resultaten te zien in een expositie, is er muziek en gaan de leerlingen het debat aan rond het thema.

Tijdens het avondprogramma (19.30 uur) staat de lezing centraal van Jan Rotmans, hoogleraar transitiestudies en duurzaamheid aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Ook wordt de uitkomst van een enquête besproken, die de 80-jarige Stad en Lande heeft uitgezet over toekomstige ontwikkelingen op Schouwen-Duiveland in relatie tot behoud van het erfgoed.