Brandweerman René Verboom met zijn blusvinding die het koelen van brandende autobatterijen mogelijk maakt. Het rek wordt onder een brandende auto geschoven waarna water of schuim onder hoge druk uit het rek spuit en de autobatterij koelt.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerman René Verboom met zijn blusvinding die het koelen van brandende autobatterijen mogelijk maakt. Het rek wordt onder een brandende auto geschoven waarna water of schuim onder hoge druk uit het rek spuit en de autobatterij koelt. © Marcelle Davidse

Zierikzeeënaar bedenkt oplossing voor het blussen van elektrische voertuigen

ZIERIKZEE – Hulpverleners krijgen er steeds vaker mee te maken: incidenten met elektrische apparaten. Vooral het blussen is daarbij een uitdaging. Brandweerman René Verboom uit Zierikzee bedacht er iets op: de battery fire cooler.

 1. Schouwen onderzoekt wat er te verbeteren valt aan de stranden; ‘Het is hier nog puur natuur, laat dat alsjeblieft zo’
  PREMIUM

  Schouwen onderzoekt wat er te verbeteren valt aan de stranden; ‘Het is hier nog puur natuur, laat dat alsje­blieft zo’

  RENESSE - Martine Wakkee heeft wereldwijd heel wat stranden gezien. Als manager van een reisbureau in Zierikzee heeft ze nu eenmaal de loodzware taak zelf ook locaties te verkennen, zodat ze weet wat de klanten kan worden aangeprezen. Maar slechts weinig kan tippen aan haar ‘eigen duinpannetje’ tussen Ellemeet en Scharendijke. ,,Dat noem ik mijn troon. En ik word echt pissig als ik merk dat iemand anders op mijn troon zit! Vanaf die plek kan je alles heerlijk overzien. En je zit niet in de herrie van anderen. Daar heb ik een hekel aan.”
 1. Lockdown treft ook de reptielen van Iguana
  Play

  Lockdown treft ook de reptielen van Iguana

 2. Cafébaas Marco is er helemaal klaar mee; hij opent dinsdag terras
  Play

  Cafébaas Marco is er helemaal klaar mee; hij opent dinsdag terras