Volledig scherm
Dragrace in de Deltastraat. © Ernesta Verburg

Zierikzee vulde zich zaterdag met rook

ZIERIKZEE - De geur van bier, olie en verbrand rubber drong neusgaten van verre binnen. Toch was het Mosseltreffen, de jaarlijkse bijeenkomst van motorclub Lost Ones in Zierikzee, behoorlijk stilgehouden.

Heus niet vanwege alle publiciteit over beruchte motorclubs. ,,Puur omdat we klein willen blijven", vertelt Bas van Mer. ,,Iedereen die we erbij willen hebben, die zit erbij. We zetten ook niks meer op Facebook. Het is gewoon gezellig genoeg zo."

Volledig scherm
Bas van Mer (links) en Paul Mulder zitten in de organisatie van het Mosseltreffen. © Ernesta Verburg

En gezellig, dat was het zaterdag aan de Deltastraat. Een soort reünie voor mannen met lange haren en leren jassen. Schorre stemmen niet te vergeten. ,,De meesten komen hier al jaren", vertelt Van Mer. ,,Niet alleen uit Zierikzee of Zeeland, maar ook uit Duitsland, Engeland, Frankrijk of zelfs Spanje."

Volledig scherm
Niet alléén leren motorlaarzen bij het Mosseltreffen. © Ernesta Verburg

Hardtail Hardley

Of Peize, in de buurt van Groningen. Otto (,,ja sorry, gevaarlijke naam in dit wereldje") rijdt elk jaar naar Zierikzee. ,,Ik doe niet alle treffens, maar deze mis ik nooit. Zo'n dragrace als hier wordt gehouden, die hebben ze niet overal."

Al doet hij zelf niet meer mee met zijn hardtail Harley. ,,Nee, die motor heeft al genoeg geld gekost. En ik wil ook wel eens een biertje drinken."

Dragrace

De dragrace, ofwel een korte sprint, vond plaats op de Deltastraat. Zodra de buren van de milieustraat de poort op slot hadden gedraaid, kropen alle fans in het gras en sjokten de rijders naar hun motoren. Tijd om wat gas te geven.

Nienke Groen en Angela Kok uit Zierikzee stonden vooraan. ,,We hebben hier wat vrienden", vertelt Nienke. Angela heeft haar motorrijbewijs, maar nog geen motor. ,,Ik ben aan het sparen. Hopelijk kan ik volgend jaar zelf meedoen."

Volledig scherm
En niet alleen mannen met een motorrijbewijs. © Ernesta Verburg
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement