Co Hogerheijde bij zijn afscheid in maart in zijn vishandel aan de Hoge Molenstraat. Links op de achtergrond zijn vrouw Marieke en naast haar medewerkster Yvonne Tiggman.
Volledig scherm
PREMIUM
Co Hogerheijde bij zijn afscheid in maart in zijn vishandel aan de Hoge Molenstraat. Links op de achtergrond zijn vrouw Marieke en naast haar medewerkster Yvonne Tiggman. © Dirk Jan Gjeltema

Zierikzee verliest met Co Hogerheijde (71) een markante visboer

IN MEMORIAMZIERIKZEE - Zeven maanden nadat hij definitief de deur van zijn viswinkel op slot draaide, is Co Hogerheijde overleden. Hij ging dinsdagavond heen, onverwacht, op 71-jarige leeftijd. Met zijn heengaan verliest Zierikzee één van zijn laatste echte ambachtslieden.

0 reacties

  1. Bij De Man die Bakt is volkorenbrood populair
    PREMIUM

    Bij De Man die Bakt is volkoren­brood populair

    Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op. Deze week de Man die Bakt in Zierikzee.