Zierikzee is onbedoeld de uitsmijter van Hier zijn de Van Rossems, als eerbetoon aan de overleden Sis
ZIERIKZEE - Waar hebben Sis, Maarten en Vincent van Rossem naar gekeken tijdens hun bezoek aan Zierikzee, wat hebben ze besproken? Dat is binnenkort te zien in Hier zijn de Van Rossems.
,,Welke idioot maakt een programma met drie bejaarden die het hebben over kunst en cultuur? Geen hond die daarnaar kijkt”, zei Sis van Rossem een paar jaar geleden in het praatprogramma Op1. Het televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems, waarbij de kunsthistorica samen met haar broers Maarten en Vincent - beiden historicus - plaatsen in Nederland bezocht en besprak, bleek toen al ongekend populair.
De aflevering over Zierikzee wordt als eerbetoon aan Sis uitgezonden
Zus en broers Van Rossem waren net begonnen aan de opnames van een nieuwe reeks van de serie Hier zijn de Van Rossems toen Sis - haar echte naam was Mary, maar haar broers noemden haar Sis, Engels voor zus - onverwacht overleed op 4 mei. De eerste aflevering is opgenomen in Zierikzee en in samenspraak met de familie hebben de NTR en Skyhigh TV besloten door te gaan met uitzenden van de resterende afleveringen van de lopende serie, die vorig jaar is opgenomen. De aflevering over Zierikzee wordt als eerbetoon aan Sis aansluitend aan de lopende reeks uitgezonden, op zaterdag 28 mei om 20.40 uur op NPO 2.
Dikke Toren
De Van Rossems belichten de rijke geschiedenis van Zierikzee terwijl ze de stad op hun eigen wijze verkennen. Ze bezoeken onder meer het Stadhuismuseum, nemen de gezichtsbepalende Dikke Toren onder de loep en kunnen uiteraard ook niet om de Zeelandbrug heen. In Ouwerkerk brengen ze een bezoek aan het Watersnoodmuseum.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video
Renesse heeft er een reuzengrote bijenkorf bij: ‘Zo belangrijk voor de biodiversiteit’
RENESSE - In Renesse is een enorme bijenkorf verrezen. Eentje waar je makkelijk zelf binnen kunt lopen. Het is het nieuwe bijenhuis. ,,Ik vind het zo leuk om over bijen te leren!” -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUM
De Cornelia is klaar voor de opvang van Oekraïners
ZIERIKZEE - De Cornelia is er klaar voor. Vanaf vrijdag 8 juli is het oude verpleeghuis in Zierikzee beschikbaar voor de opvang van mensen uit Oekraïne. In eerste instantie komen er 40 personen te wonen. Gaandeweg volgen er meer, tot een maximum van 250 mensen. Overdag is een locatiebeheerder in het huis aanwezig, die in samenwerking met de gemeente eventuele begeleiding voor bewoners regelt. -
PREMIUM
Raad Schouwen-Duiveland neemt unaniem afstand van stikstofbeleid: ‘Landbouw heeft juist bijgedragen aan natuur’
ZIERIKZEE - De VVD-fractie van Schouwen-Duiveland keert zich tegen het beleid van de eigen natuurminister Christianne van der Wal. Een stikstofreductie van 50 tot 100 procent uit de landbouw op het eiland gaat volgens haar partijgenoten veel te ver.
-
PREMIUMmet video
Dikke driehonderd paardenkrachten vertederen en verwonderen; ‘Zo schattig!’
OOSTERLAND - Voor de leek bijna te veel om je aan te vergapen. Voor de liefhebber genoeg om je aan te laven. Op de Zeeuwse Dag van het Paard draait alles om promotie van het edele dier. -
PREMIUMupdate |met video
‘The day after’ in Zierikzee: Zierikzee likt z'n wonden
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.