Volledig scherm
Stanley, Levi, Sergio, Laurens, Elroy en Merlijn houden een watergevecht op het Havenplein in Zierikzee. © archieffoto Marieke Mandemaker

Zierikzee en Renesse in de race voor schoonste winkelgebieden van Nederland

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland doet een gooi naar de titel ‘Schoonste Winkelgebied’. De winkelstraten van Zierikzee en Renesse worden aangemeld voor de landelijke verkiezing van Nederland Schoon. 

Daarbij draait het niet alleen om keurige straten. Wat ook meetelt is de uitstraling van de openbare ruimte, de beleving en de mening van de bezoekers. De deelnemende gebieden worden in de maanden mei tot en met augustus beoordeeld. In oktober wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt. Veere eindigde vorig jaar op de eerste plaats in de nieuwe categorie kleine gemeente.  Maastricht was de schoonste onder de grote gemeenten en Súdwest-Fryslân werd eerste in de categorie middelgroot.

In de aanloop naar verkiezingen wordt in samenwerking met de ondernemersverenigingen van Zierikzee en Renesse een campagne opgezet, om winkeliers en bezoekers bewust te maken van het belang van een schoon winkelgebied. De actie draagt volgens burgemeester en wethouders bij aan de doelstelling om zwerfvuil tegen te gaan. Deelname aan de verkiezing kost overigens duizend euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement