Volledig scherm
Verlichte vliegers op het strand bij de Fjoertoer Renesse. © Marieke Mandemaker

Zesde Fjoertoer start aan noord-oostkant van Renesse

RENESSE - De zesde editie van de Fjoertoer Renesse op 14 september krijgt nieuwe startlocaties. ,,De exacte plek staat nog niet helemaal vast”, zegt organisator Bruno van der Hoek, ,,maar we beginnen dit keer helemaal aan de andere kant van Renesse. Meer in de richting van de Rampweg.”

Dat houdt in dat de verwachte 3500 deelnemers de route van 16 of 9 kilometer deels in tegengestelde richting lopen ten opzichte van voorgaande jaren, aldus Van den Hoek. Daarnaast is de organisatie er weer in geslaagd nieuwe paden op te nemen in beide parcours, zodat het ook voor trouwe deelnemers verrassend blijft. Beide routes gaan door duinen, bos en over het strand.

De Fjoertoer is een avondwandeling langs talloze kunstzinnig vormgegeven licht- en vuurobjecten. Onderweg staan er stempelposten, waar ook iets te eten en drinken wordt uitgedeeld. De stempelkaart kan worden ingeleverd in ruil voor de Fjoertoerspeld.

Inschrijven kan tot 1 september via de site fjoertoer-renesse.nl. De inschrijving stopt bij een maximum van 3500 deelnemers. Dat aantal is al bijna bereikt, aldus Van der Hoek.

Volledig scherm
Spookjesachtige taferelen bij de Vroonplas. © Marieke Mandemaker
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement