Volledig scherm
© Esme Soesman

Zelf je flesje melk tappen bij de boer

VIDEOBURGH-HAAMSTEDE - Zelf je verse flesje melk tappen bij de koeienboer. Dat kan sinds kort bij de melkveehouderij van familie De Hoop aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede. ,,We merken dat mensen het leuk vinden om hun producten rechtstreeks bij de boer te halen. Dit geeft meerwaarde aan de melk'', zegt Peter de Hoop. 

Het is één van de ontdekkingen die zaterdag te doen valt, tijdens 'Boer en zoVEE meer' van Agrarisch Schouwen-Duiveland. Belangstellenden kunnen op bezoek bij twee agrarische bedrijven: naast de melkveehouderij doet de familie Remijn van Oud Brabers aan de Steursweg in Burgh-Haamstede mee. 

Volledig scherm
© Esme Soesman

Dat is een akkerbouwbedrijf met de neventakken toerisme en natuurbeheer. Beide bedrijven werken nauw samen; ze ruilen grond en werken samen op het vlak van mechanisatie. Daarnaast werken beide bedrijven samen met Het Zeeuws Landschap. 

Tijdens 'Boer en zoVEE meer' wordt ook nog een rit gemaakt met een paardentram, getrokken door trekpaarden van Bart van der Wekken. Tijdens die tocht wordt uitleg gegeven over strokenteelt.

Volledig scherm
© Esme Soesman

Leuk om hier aan mee te doen, vinden Peter en Annette de Hoop. ,,Het is goed als boeren en burgers dichter bij elkaar komen te staan. Er is altijd zoveel over ons te doen. We maken hier een eerlijk product en zorgen goed voor onze dieren. We zijn rentmeesters van de natuur. Daar zijn we trots op en dat willen we graag laten zien''.

Volledig scherm
© Esme Soesman

'Boer en zoVEE meer' duurt van 10.00 tot 14.00 uur en is gratis te bezoeken. Ontvangst om 10.00 uur bij Huub Remijn aan de Steursweg 2 in Burgh-Haamstede.