Zeewier uit de Oosterschelde is de groente van de toekomst

Poll / VideoSEROOSKERKE (S) - Het zit in chips, zeep en tandpasta. Zeeuwse sterrenkoks gebruiken het als extra smaakmaker voor hun gerechten. Je kan er thee van trekken of biogas van maken en nu lijkt het ook nog te helpen tegen de gevolgen van alzheimer: zeewier. Gewoon van hier, uit de Oosterschelde.

Seeweed Harvest Holland uit Kerkwerve ziet een grote toekomst weggelegd voor de kweekwieren. Het bedrijf nam twee jaar geleden de proef op de som met een wierderij in de Schelphoek bij het Schouwse Serooskerke. De eerste officiële oogst was woensdag in de vorm van een zakje zeesla voor burgemeester Gerard Rabelink.

Poll

Ik wil best zeesla eten

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
1834 stemmen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veroorzaker dodelijk motorongeluk Schuddebeurs moet terug naar de gevangenis
    PREMIUM

    Veroorza­ker dodelijk motoronge­luk Schudde­beurs moet terug naar de gevangenis

    NOORDGOUWE - Een 47-jarige man uit Middelburg is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van tien jaar. De man kroop in 2016 dronken en zonder geldig rijbewijs achter het stuur van zijn bestelauto en veroorzaakte bij Schuddebeurs een botsing. Daarbij kwam de 29-jarige motorrijdster Kirsten van den Oever om het leven. Haar vriend, die achterop zat, raakte zwaargewond.