Zeewier uit de Oosterschelde is de groente van de toekomst

Poll / VideoSEROOSKERKE (S) - Het zit in chips, zeep en tandpasta. Zeeuwse sterrenkoks gebruiken het als extra smaakmaker voor hun gerechten. Je kan er thee van trekken of biogas van maken en nu lijkt het ook nog te helpen tegen de gevolgen van alzheimer: zeewier. Gewoon van hier, uit de Oosterschelde.

Seeweed Harvest Holland uit Kerkwerve ziet een grote toekomst weggelegd voor de kweekwieren. Het bedrijf nam twee jaar geleden de proef op de som met een wierderij in de Schelphoek bij het Schouwse Serooskerke. De eerste officiële oogst was woensdag in de vorm van een zakje zeesla voor burgemeester Gerard Rabelink.

Poll

Ik wil best zeesla eten

 • Eens (87%)
 • Oneens (13%)
1834 stemmen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Elke mol eindigt bij mollenvanger Aart Knoppert onder de grond: ,,Ik begraaf ze netjes’’
  PREMIUM
  Ik werk op Schouwen-Duiveland

  Elke mol eindigt bij mollenvan­ger Aart Knoppert onder de grond: ,,Ik begraaf ze netjes’’

  OOSTERLAND - Wie of waar de mol is? Vraag het Aart Koppert (46) uit Oosterland. De mollenvanger van ons eiland vangt per jaar zo’n 1500 mollen. Daarnaast maait hij in opdracht de gazons van de dorpskernen. ,,Ik zette als klein ventje samen met mijn broers toen al klemmen. Op zo’n negen hectare vingen we 200 mollen per jaar. Elke keer weer was het spannend als je de klemmen ging controleren.”