Volledig scherm
Koos Konijn en Monique Smit © Roompot Vakanties

Zeeuwse scholieren via Skype bij opening van hun droomvakantiehuis

BURGH-HAAMSTEDE - Zangeres Monique Smit opent donderdag met een drijvend concert de Koos Konijn-vakantievilla in Borger. De woning op palen is ontworpen door kinderen van basisschool De Kirreweie uit Burgh-Haamstede.

Een aantal van de jonge ontwerpers volgt de opening van het huis op vakantiepark Hunzedal in Borger via Skype. ,,We hadden ze er dolgraag bij gehad", zegt woordvoerder Bianca Kemner van Roompot Vakanties. Het probleem is dat de groep 8 van vorig jaar uiteen is gevallen. De leerlingen gaan nu naar de middelbare school en kunnen op een donderdag niet zo makkelijk naar het Drentse Borger. Monique Smit geeft ze daarom met de camera een rondleiding.

(lees verder onder de foto)

Volledig scherm
Het vakantiedroomhuis dat groep 8 van de Kirreweie ontwierp voor Roompot Vakanties © Roompot Vakanties

Aan de ontwerpwedstrijd voor een vakantiedroomhuis van Roompot Vakanties deden meer dan 2000 kinderen mee. De klas van de Kirreweie bedacht een woning op palen, met speelruimte eronder. Daardoor kunnen kinderen bij slecht weer gewoon buiten blijven spelen.

De goededoelenvilla van de Koos Konijn Foundation is bestemd voor vakanties van gezinnen die kampen met ziekte of financiële problemen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement