Huurders van Zeeuwland krijgen een zakje bloemzaad toegestuurd.
Volledig scherm
Huurders van Zeeuwland krijgen een zakje bloemzaad toegestuurd. © Thinkstock

Zeeuwland deelt bloemzaad uit aan huurders om de natuur een handje te helpen

ZIERIKZEE - Woningcorporatie Zeeuwland gaat de natuur een handje helpen. Het aantal bijen en andere bestuivende insecten wordt bedreigd. Om daar iets aan te doen, ontvangen alle huurders komende dagen een mengsel van wild bloemenzaad voor in de tuin. 

De huurders wordt gevraagd het veldbloemenmengsel in de tuin of in een pot op het balkon te zaaien. In totaal kan er zo’n 15.000 vierkante meter worden ingezaaid. Dat zijn ongeveer drie voetbalvelden. Doel van de actie is dat het niet alleen de tuinen opfleurt, maar ook insecten aantrekt, zoals bijen. 

Bijvriendelijk

Eind vorig jaar heeft corporatie Zeeuwland zich aangesloten bij het platform Bijvriendelijk Zeeland. De komende jaren trekt het samen met de gemeente Schouwen-Duiveland en lokale imkerverenigingen op om de omgeving ‘bijvriendelijker’ te maken. Dat doet Zeeuwland onder andere door het inzaaien met graszaad. Zo is het MFC terrein in de Zierikzeese wijk Malta gedeeltelijk ingezaaid met bloemzaad. Jaarlijks bekijkt het welke terreinen daar ook geschikt voor zijn.