Volledig scherm
De Zeelandbrug gaat vanaf vrijdagavond tot en met maandagochtend dicht voor verkeer. © Ronald den Dekker

Zeelandbrug heel weekend dicht voor vernieuwing van het wegdek

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is dit weekend in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Het gaat om het stuk tussen de verkeerslichten bij Zierikzee en Colijnsplaat.

Tussen vrijdagavond 20.00 uur en maandagochtend 05.00 uur wordt een gedeelte van het fietspad aan de zuidzijde van de brug opnieuw geasfalteerd. Daarnaast wordt het wegdek van het kruispunt van de Weg naar de Val met de Julianastraat bij Zierikzee vernieuwd. Ook de detectielussen van de verkeerslichten worden vervangen.

Voor fietsers rijdt een speciale pendelbus, zodat ze de werkzaamheden veilig kunnen passeren. De opstaplocaties worden ter plaatse aangegeven. Het overige verkeer moet vanaf vrijdagavond omrijden via de Oosterscheldekering. Het bedrijventerrein Zuidhoek is te bereiken langs de andere kant van Zierikzee. Verkeer moet dan via de grote rotonde in de N59 en de Grachtweg naar de Calandweg en dan zo langs het Sas naar het Groene Weegje.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Zeeland. Het verkeer moet door de omleidingen rekening houden met zo’n dertig minuten vertraging.