Volledig scherm
Restaurant Zeebinkie in Burgh-Haamstede. © Ernesta Verburg

Zeebinkie mag geen personeel huisvesten boven restaurant in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - De eigenaar van Zeebinkie aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede mag geen appartementen inrichten boven het restaurant en ook geen woning realiseren in het pand ernaast. Dat heeft de gemeente Schouwen-Duiveland besloten. De eigenaar had in de woningen graag personeel willen huisvesten tijdens de zomermaanden, maar de gemeente houdt vast aan de horecabestemming die voor het pand geldt.

Het naastgelegen pand heeft wel een recreatiebestemming en om die reden heeft de gemeente in het verleden wel eens tijdelijke stalling van de ambulance en overnachting van ambulancepersoneel toegestaan. Maar, zegt de gemeente nu, vanwege de horeca ernaast kan een goed woon- en leefklimaat niet worden gewaarborgd. De gebouwen staan te dicht op elkaar. En dus durft ze geen langdurige huisvesting aan.

Burgh-Haamstede is weliswaar aangewezen als groeikern op Schouwen-Duiveland en de gemeente zegt zich te realiseren dat er groot gebrek is aan huisvesting voor horecapersoneel, maar liever ziet de gemeente betere woningen op betere plaatsen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement