Volledig scherm
Wouter Kik begint binnenkort aan een nieuwe uitdaging: waar, dat vertelt hij nog even niet. © Marieke Mandemaker

Wouter Kik stopt bij De Vierbannen

OUWERKERK - Chefkok Wouter Kik (28) stopt bij De Vierbannen. Hij duikt een andere keuken in en het restaurant in Ouwerkerk gooit zijn menukaart over een andere boeg.

Kik, geboren in Bruinisse, werkte vanaf het begin bij De Vierbannen en zette het restaurant op de kaart. Niet alleen door goed te koken, maar ook door bijvoorbeeld zijn deelname aan het televisieprogramma Menu van Oranje.

Wie nog snel even wil reserveren om nog één keer bij De Vierbannen van Kik's culinaire hoogstandjes te genieten, vist achter het net: Kik stopt per direct. Hij maakt zijn vakantiedagen op en begint over anderhalve maand aan een nieuwe uitdaging. Waar dat is, wil hij nog niet onthullen. In elk geval niet in een eigen restaurant. ,,Dat blijft een droom, maar dan ben ik wel een paar jaar verder."

Toegankelijk

Ook De Vierbannen slaat na het vertrek van de chefkok een andere weg in. ,,We hebben de menukaart zo aangepast dat we voortaan voor iedereen toegankelijk zijn", vertelt bedrijfsleider Marieke Heijboer. ,,Menu's vanaf 55 euro kon niet iedereen opbrengen en dat vonden we toch jammer. We gaan op een iets ander niveau, en met iets minder gangen, maar beslist niet minder lekker koken."

Het restaurant boven wordt bovendien brasserie, net als beneden. ,,Zodat iedereen boven van de Oosterschelde kan genieten." Dat is volgens Heijboer geen stapje terug. ,,Eerder een stapje opzij. We verbreden onze horizon."

Voor Wouter Kik wordt geen opvolger van buiten aangetrokken. ,,We hebben heel talentvolle jongens in de keuken staan, dus we kijken binnen ons eigen team wie de nieuwe chefkok wordt. Iedereen krijgt hier de kans te groeien."