Volledig scherm
‘De witte stippen creëren een soort schijnveiligheid’ © Paul Hendriks

Witte stippen in Nieuwerkerk worden pas in oktober strepen

NIEUWERKERK - Het vervangen van de witte stippenmarkering voor een zebrapad op de Polderweg bij de winkels in Nieuwerkerk is uitgesteld. Dat laat de gemeente weten aan verontruste bewoner Paul Hendriks, die in oktober al aan de bel trok. 

Hendriks wandelt vaak met kleinzoon op de bewuste plek en signaleert een ‘onwenselijke en onveilige situatie’. ,,Automobilisten stoppen niet en rijden de vouwen uit je broek. Beetje gevaarlijk.” Hendriks zegt dat de witte stippen juridisch noch verkeerstechnisch waarde hebben en een soort van schijnveiligheid creëren.

De gemeente liet eerder weten een zebrapad aan te brengen als ‘de weersomstandigheden dat toelieten’. ,,Toen dit aan de orde was, maakte onze aannemer ons erop attent dat binnenkort de slijtlaag van de weg wordt vervangen. Het nu voor veel geld weghalen van de stippen en ze vervangen door een zebrapad in thermoplast is daarom nog even uitgesteld tot oktober dit jaar. De stippen verdwijnen met het frezen en op de nieuwe asfaltlaag komt direct op die plaats de zebra in thermoplast”, aldus de gemeente. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement