Windpark Krammer
Volledig scherm
PREMIUM
Windpark Krammer © Windpark Krammer

Windpark Krammer matst Schouwen-Duiveland: slechts helft te veel betaalde bouwleges hoeft terug

BRUINISSE - De gemeente Schouwen-Duiveland hoeft Windpark Krammer niet de volledige 2,1 miljoen euro aan onterecht geïnde bouwleges terug te betalen. De windpark-exploitant is schappelijk. Het vraagt maximaal 1,1 miljoen euro direct terug. 

 1. Dag van de Mantelzorg: Wouter (61) kon alles, maar Janet raakte haar man helemaal kwijt aan dementie
  PREMIUM

  Dag van de Mantelzorg: Wouter (61) kon alles, maar Janet raakte haar man helemaal kwijt aan dementie

  BRUINISSE - Achteraf gezien was het al jaren aan de gang, maar pas in 2018 kregen Janet en haar man Wouter van den Berg uit Bruinisse de diagnose. Wouter (61) heeft FTD, een vorm van dementie die vooral jonge mensen treft. ,,Hij kon alles. Echt alles. Maar we raken hem helemaal kwijt. Ik ben eigenlijk gewoon in de rouw, terwijl hij er nog wel is”, vertelt Janet. Zij is één van de dik 1000 mantelzorgers op Schouwen-Duiveland, die woensdag een mantelzorgboeket uitgereikt kreeg.
 2. Initiatiefnemers pumptrackbaan Schouwse Westhoek zit de gemeente achter de broek; ‘Een skatebaan is iets heel anders!’
  PREMIUM

  Initiatief­ne­mers pumptrack­baan Schouwse Westhoek zit de gemeente achter de broek; ‘Een skatebaan is iets heel anders!’

  RENESSE - ,,Gewoon weer terug bij af.” Dat gevoel krijgen Lennart Verkaart en beide andere initiatiefnemers voor een pumptrackbaan in de Schouwse Westhoek. Na hoopgevende gesprekken met de burgemeester en de wethouders die gaan over sport en ruimtelijke ordening in juli en september, bleef het angstvallig stil. Te stil, vreest Verkaart, dus zit hij ze nu achter de broek.