Marcel Kollen richt de tentoonstelling van National Geographic in op de panelen in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Op de foto de kanibaliserende leguanen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Kollen richt de tentoonstelling van National Geographic in op de panelen in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Op de foto de kanibaliserende leguanen. © Marieke Mandemaker

Wildlife in de Nieuwe Kerk in Zierikzee: waarom eet de ene leguaan de andere op?

ZIERIKZEE - Ze hangen niet in Amsterdam, nee in Zierikzee. En ze zijn te zien geweest in uitgaves van het natuurmagazine National Geographic van over de hele wereld. Nu hangen ze voor het eerst in Nederland: vijftig wildlifefoto’s zijn vanaf vrijdag te zien in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

  1. Bij De Man die Bakt is volkorenbrood populair
    PREMIUM

    Bij De Man die Bakt is volkoren­brood populair

    Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op. Deze week de Man die Bakt in Zierikzee.