Volledig scherm
PREMIUM
Wie vanaf het transferium naar het dorp loopt, kan niet om het Ambachtshuis heen. © Wendy Wagenmakers

Wie een zetje richting werk nodig heeft, krijg dat in Renesse

RENESSE - Mensen die thuis zijn komen te zitten, komen dikwijls niet zo gauw meer buiten. Dat is zonde, vond Karin Roelofs van het Zierikzeese zorgbureau Aandacht Werkt. Zij zocht een ontmoetingsplek voor deze mensen én ondernemers die wel wat handen kunnen gebruiken, en vond die in Renesse.

Autisten die op reguliere werkplekken te veel prikkels ervaren, mensen die na een burn-out de draad niet meer kunnen oppakken, gepensioneerden die zich geen raad weten met hun vrije tijd, statushouders zonder zinvolle dagbesteding. Kortom: iedereen die talent heeft, maar om de één of andere reden buiten de boot valt. Die mensen begeleidt Karin Roelofs door papieren en langs instanties.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.