Volledig scherm
Jacqueline van Burg © Izaäk Verkeste

Wethouder geeft museumplan voor Huis de Haene serieuze kans

ZIERIKZEE - Het plan voor openstelling en inrichting van Huis de Haene voor publiek van de Vereniging Musea van Schouwen-Duiveland (VMSD) is zeker niet kansloos. Maar wethouder Jacqueline van Burg wil eerst de evaluatie van de verzelfstandiging van het Stadhuismuseum en de toekomstvisie van de andere musea afwachten, voordat ze het initiatief ook echt omarmt.

In het overleg dat de wethouder maandag had met Siemco Louwerse van de VMSD, zijn haar reserves over de financiële haalbaarheid niet weggenomen. ,,Wat ik al eerder aangaf, het is op zich een prachtig plan. Ik wil de initiatiefnemers de kans geven om dit verder uit te werken."

Afgesproken is dat de ontwikkeling voor het oudste huis van Zeeland wordt gekoppeld aan de toekomstvisie die de VMSD deze maand op papier moet hebben staan. De koepel gaat daarnaast met andere partijen 'verkennen' welke mogelijkheden reëel zijn, aldus Louwerse.  De directeur van het Watersnoodmuseum verwacht dat voor komende zomer meer duidelijk is over de haalbaarheid. ,,Ik heb niet de indruk gekregen dat wij aan een dood paard trekken. Wij moeten de handschoen nu weer oppakken en het concept verder zien te krijgen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement