Julie Hall gaat voor het eerst dit mooie fietsparcours ontdekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Julie Hall gaat voor het eerst dit mooie fietsparcours ontdekken. © Sandra Schimmelpennink

Westerschouwen heeft de mooiste mtb-route van het land: ‘Ze komen van overal om een rondje te rijden’

WESTENSCHOUWEN - De mountainbikeroute door de boswachterij van Westerschouwen is de mooiste van Nederland. Dat vinden althans de bezoekers van website MTBroutes.nl. We nemen een kijkje bij de start.

 1. Geen droomhuis voor Tamara Kik (24) in Sirjansland of Bruinisse. Toch denkt ze samen met Zeeuwland mee over oplossingen
  PREMIUM

  Geen droomhuis voor Tamara Kik (24) in Sirjans­land of Bruinisse. Toch denkt ze samen met Zeeuwland mee over oplossin­gen

  BRUINISSE - Tamara Kik (24) uit Sirjansland wil dólgraag in haar eigen dorp of in Bruinisse wonen. Maar haar droomhuis kopen zit er op de huidige woningmarkt niet in. Ze is één van de starters waarmee Zeeuwland onlangs in gesprek ging. De woningcorporatie wil meer levensloopwoningen en kleine startershuizen voor de verkoop bouwen. Is er grond beschikbaar en steekt stikstof geen spaak in het wiel dan kan Zeeuwland snel stappen zetten.
 2. Roep om woningen voor jonge mensen in vergrijzend Burgh-Haamstede
  PREMIUM

  Roep om woningen voor jonge mensen in vergrij­zend Burgh-Haamste­de

  John Bijl uit Burgh-Haamstede staat te springen om jonge mensen voor zijn groeiende bedrijf Vitro Plus. Dus heeft hij samen met dorpsgenoot Ron van der Deijl een plannetje uitgeknobbeld om 10 tot 15 tiny houses op een braakliggend stuk grond in hun dorp neer te zetten. Misschien kunnen Schouwen-Duivelandse bedrijven wel samen in zo’n wijkje investeren. ,,Dan hebben we ook nog zeggenschap over wie er in komen.”