Vrijwilligers Cockie Jongenelen (r) en Wietske Enninga van de Wereldwinkel in het Gravensteen in Zierikzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers Cockie Jongenelen (r) en Wietske Enninga van de Wereldwinkel in het Gravensteen in Zierikzee. © archief Sandra Schimmelpennink

Wereldwinkel Zierikzee wordt verjaagd uit de oude gevangenis; ‘De gemeente zet ons voor het blok’

ZIERIKZEE - De Wereldwinkel in Zierikzee voelt zich aan de kant gezet door de gemeente. Het is slikken of stikken, maar wég moeten ze voor 31 december 2022 uit het Gravensteen. 

 1. Extra onderzoek naar effect hoogspanningsstation stelt gerust; ‘We verwachten nergens problemen’
  PREMIUM

  Extra onderzoek naar effect hoogspan­nings­sta­ti­on stelt gerust; ‘We verwachten nergens problemen’

  ZIERIKZEE - De geluidshinder van een hoogspanningsstation (150kV) bij Zierikzee blijft in alle gevallen ruim binnen de normen. Aanvullend onderzoek in opdracht van de gemeenteraad toont aan dat de bouw van de installatie direct grenzend aan het bedrijventerrein niet tot problemen leidt. Dat geldt ook voor de alternatieve locaties meer in de buurt van de Zeelandbrug en bij de windmolens in de Gouweveersepolder.
 2. Kunstschilder Ad de Keijzer is gek op bijzondere mensen, maar gaat zelf het liefst in de massa op
  PREMIUM

  Kunstschil­der Ad de Keijzer is gek op bijzondere mensen, maar gaat zelf het liefst in de massa op

  ZIERIKZEE - Laat Zierikzeeënaar Ad de Keijzer (67) zijn handjes wapperen dan komt álles voor elkaar. De oud-timmerman is hartstikke handig en hij heeft ook nog eens ontzettend veel fantasie. Dat was jaren geleden de prikkel voor hem om achter een schildersezel te kruipen. Nu exposeert hij in galerie Yewel. ,,Als ik die schilderijen daar zo zie bij elkaar, kan ik niet geloven dat ik dat zelf gemaakt heb.”