De weidsheid van Iran.
Volledig scherm
PREMIUM
De weidsheid van Iran. © Sjarel de Kraker

Wereldfietser uit Burgh is diep onder de indruk van Iran

TEHERAN Sjarel de Kraker vertrok 18 mei uit Burgh-Haamstede voor een fietstocht van zo'n 15.000 kilometer naar de Chinese hoofdstad Beijing. Hij is aangekomen in Teheran.

0 reacties

 1. Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaanbaar bij NK Oestersteken
  PREMIUM
  video

  Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaan­baar bij NK Oesterste­ken

  YERSEKE - Het officiële oesterseizoen begint over tien dagen, maar het Nationaal Kampioenschap Oestersteken in Yerseke biedt alvast een voorproefje. Aan een oesterput proberen elf deelnemers snel maar zorgvuldig 30 platte oesters open te steken. Joost Deurloo uit Bruinisse doet dat volgens de vakjury het beste. Hij wint voor de vijfde keer het NK. ,,Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag doen.”
 2. Niet knikkebollen in een klaslokaal maar leren op de Groene Koers met de wind in je haren
  PREMIUM

  Niet knikkebol­len in een klaslokaal maar leren op de Groene Koers met de wind in je haren

  ZIERIKZEE - Niet knikkebollen in een klaslokaal, maar weidse uitzichten en de wind door je haren. Volop lerend. Over klimaat, duurzaamheid, schepen en water. Twaalf leerlingen uit heel Nederland zijn aan boord gestapt van De Vrijbuiter in Zierikzee. In drie weken tijd trekken zij kris-kras door Nederland, met de organisatie ‘t Wylde Leren. Grotendeels varend op de wind. ,,Het is een interessante puzzel”, typeert schipper Wiebe Radstake het avontuur.