Volledig scherm
Wendy's aan de Zeelandbrug © Marcel Modde

Wendy's aan de Zeelandbrug opent in september

ZIERIKZEE - Wendy's aan de Zeelandbrug bij Zierikzee opent half september de deuren. In eerste instantie wordt op de begane grond begonnen met een laagdrempelig restaurant voor passanten. Eind dit jaar moet daar op de bovenste verdieping een truckerscorner bij komen, vertelt exploitant Wim Veerhoek.

,,Truckers willen een eenvoudige, stevige maaltijd zonder al te veel tierelantijntjes", verklaart Veerhoek de doelbewuste scheiding van de twee markten die wordt aangebracht. ,,Een ouderwetse bal gehakt, stamppot of draadjesvlees; dat wat we thuis ook eten. Maar willen ze meer of eens iets heel anders, dan zijn ze vanzelfsprekend ook beneden welkom. Net als iedereen natuurlijk ook in het truckersdeel kan aanschuiven, wanneer je zin hebt in een Hollandse pot."

Veel meer dan de snelle hap

Volledig scherm
Exploitant Wim Veerhoek © Marcel Modde

De kaart van het eethuis op de begane grond geeft Veerhoek nog niet prijs. Maar het wordt volgens hem beslist geen verlengde van de gelijknamige snackbar in Goes, ook al wordt Zierikzee de tweede vestiging binnen deze 'keten'. ,,We gaan veel meer doen, dan de snelle hap. Ook verse broodjes bijvoorbeeld en een lekkere pannenkoek, mosselen en dat soort zaken. Maar niet te luxe; geen kreeft of oesters en zo. Het moet vooral laagdrempelig zijn." 

Veerhoek huurt de tent van Raymond Warrens, die in 1988 zijn fish and chipszaak in Goes vernoemde naar zijn dochter. De eigenaar ligt al zeventien jaar juridisch overhoop met een gelijknamige Amerikaanse hamburgergigant die ook z'n zinnen op Europa heeft gezet. De keten ziet zich gedwarsboomd door Warrens, die in 1995 het merkenrecht van de naam liet vastleggen voor Nederland, België en Luxemburg.

Softdrugs

Warrens is tevens eigenaar van coffeeshop High Life in Goes. Hij kocht voormalig restaurant De Zeelandbrug met doel om daar softsdrugs te gaan verkopen. De gemeente Schouwen-Duiveland geeft evenwel geen vergunning af voor de gedoogde verkoop, in afwachting van een mogelijke landelijke beleidswijzing op dit punt. De verbouwing van De Zeelandbrug is momenteel volop in gang. ,,We doen alles in stapjes. Eerst beneden, dan kunnen we open en gaan we de boel boven inrichten. Loopt het goed, dan hebben we intern nog voldoende uitbreidingsmogelijkheid." Veerhoek verwacht straks inclusief terras in totaal zo'n tweehonderd plaatsen te kunnen aanbieden.