Bewoners van de Krabstraat in Zierikzee hebben vanuit hun slaapkamer zicht op de achter hun woning gelegen tennisbanen. Daar ondervinden ze nu al hinder van en ze zijn bang dat het met de komst van padelbanen erger wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Krabstraat in Zierikzee hebben vanuit hun slaapkamer zicht op de achter hun woning gelegen tennisbanen. Daar ondervinden ze nu al hinder van en ze zijn bang dat het met de komst van padelbanen erger wordt. © Sandra Schimmelpennink

Wel of geen padel in Zierikzee? Omwonenden staan niet te juichen

Padel is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Maar tegelijkertijd stijgt het aantal klachten over geluidsoverlast ook razendsnel. In Zierikzee komen omwonenden zelfs al in actie voordat er maar een balletje is geslagen.

  1. Ria Geluk wil haar verhaal blijven vertellen: ‘De kracht van het water wordt nog altijd onderschat’

    Ria Geluk wil haar verhaal blijven vertellen: ‘De kracht van het water wordt nog altijd onderschat’

    Ria Geluk vertelt het verhaal van de Watersnoodramp vaak én graag. Omdat ze het ontzettend belangrijk vindt dat we ons de Ramp herinneren. ,,Vanwege de kracht van het water, die altijd nog onderschat wordt. Maar die áltijd zal winnen. Daar ben ik van overtuigd.” Met het boek ‘Zichtbare Herinneringen’ en de tentoonstelling ‘Verkommerd Eiland’ voegt Geluk opnieuw wat aan dat verhaal toe.