Volledig scherm
Het achterste deel van de Nieuwe Haven wordt uitgebaggerd. © Dirk Jan Gjeltema

Weg vrij voor baggeren havens Zierikzee en Bruinisse

ZIERIKZEE - Het achterste deel van de Nieuwe Haven in Zierikzee wordt nog dit jaar uitgebaggerd. Langer uitstel vergroot het risico op schade aan de steiger en breuken in de elektriciteit- en waterleiding die over de steiger loopt. De reparatiehaven in Bruinisse wordt de komende maanden eveneens uitgediept.

Bij extreem laag water komt de jachtensteiger nu voor een deel droog en scheef te liggen. In die situaties is het niet mogelijk de aanmeerplaats te gebruiken. Dat wreekt zich in het drukke watersportseizoen, wanneer de ruimte in de Nieuwe Haven al beperkt is.

De Nieuwe Haven werd in 2007 tot de helft op de gewenste diepte gebracht. Het overige deel betreft het stuk tussen het bunkerponton van Bouwman en de ophaalbrug. De aannemer heeft in overleg met Rijkswaterstaat een stortlocatie gevonden om het slib op een milieuverantwoorde manier te verwerken.

De voorbereidende onderzoeken in de Bruinisser reparatiehaven hebben evenmin problemen opgeleverd, zodat ook daar de weg vrij is voor het baggeren. De werkzaamheden vergen in totaal een investering van 111.650 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement