Volledig scherm
foto Jan Midavaine

Weer strafeis voor in brand steken caravans

DEN BOSCH (ANP) – Tegen een 53-jarige man uit Willemstad is weer anderhalf jaar cel geëist, omdat hij op 22 april 2010 twee caravans en twee blokhutten in brand stak op camping Duinrand in Burgh-Haamstede.

Die eis is hetzelfde als de straf die de rechtbank in Middelburg vorig jaar oplegde. Alleen is het onvoorwaardelijke deel, 372 dagen, nu groter. De aanklager bij het gerechtshof nam nu mee dat de man vanwege de brandstichting ook drie maanden in Kroatië had vastgezeten, in tegenstelling tot de rechtbank.

De man zelf heeft de brandstichting met kerosine altijd ontkend. Hij kwam met verschillende alibi’s, die niet bleken te kloppen. ,,Dat is niet handig’’, zei zijn advocaat Maarten Hoevers, ,,maar dat betekent nog niet dat je een brandstichting hebt gepleegd.’’ De man was er echter ook al bij gelapt door een ennis van hem, die zei dat hij was meegereden. Die man was ook verdachte, maar werd vrijgesproken. Verder zag de advocaat-generaal bewijs in het aanstralen van de gsm van verdachte in Burgh-Haamstede.

Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.