Volledig scherm
De paarden die in de openingsstoet liepen op de Burghse Ring sloegen niet op hol. Het gebeurde buiten het publiek, bij de trailers op een veldje achter de Hooge Burgh. © Valeska Nastaly

Weer paarden op hol tijdens Burghse Dag

BURGH-HAAMSTEDE -  ,,Paarden blijven paarden", zei stichtingsvoorzitter Ben Meddeler nog in voorbereiding op de Burghse Dag. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen, sloegen vanmorgen toch nog twee paarden op hol tijdens het evenement. Er raakte, voor zover bekend, niemand gewond.

Het voorval speelde zich af op het parkeerterrein voor de paardentrailers, nog achter het veld van de Hooge Burgh. De eigenaar van twee bont gekleurde pony's had de dieren in een tijdelijk weitje gezet, maar ze liepen door de omheining en sloegen op hol. 

Recht op auto af

Het publiek heeft weinig meegekregen van het voorval, omdat de paarden weg van de festiviteiten liepen, maar deelnemer aan de oldtimershow, Coen Brooshooft, zag de paarden recht op zijn auto afkomen toen hij op weg was naar het grasveld achter de Hooge Burgh. ,,Ik dacht dat ze op mijn auto zouden springen, maar gelukkig renden ze er langs. Er liepen wel vijftien man achter de paarden aan om ze te vangen."

Zelf bleven Brooshooft en zijn zoontje Dennis (6) geschrokken in de Dolorean uit 1981 zitten. Het is de eerste keer dat de Noordgouwenaar zijn auto tentoonstelt op een dergelijk evenement. De DMC 12, die bekendheid verwierf met de film Back to the future - trok gelijk veel bekijks.

Volledig scherm
Coen Brooshooft en zijn zoontje Dennis (6) stellen hun Delorean tentoon tussen de oldtimers op de Hooge Burgh. © Valeska Nastaly

De eigenaar van de paarden wilde niet reageren op het voorval. De twee dieren waren al snel weer gevangen, al hielden ze wel vieze benen over aan het avontuur.  Ze waren namelijk in de sloot beland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement