Regionaal is het aantal cliënten dat huishoudelijke hulp heeft aangevraagd in de eerste helft van 2020 met 7 procent gestegen, waar rekening werd gehouden met 2 procent. Die ontwikkeling wordt door de gemeente hoofdzakelijk toegewezen aan de vergrijzing en invoering van het abonnementstarief.
Volledig scherm
PREMIUM
Regionaal is het aantal cliënten dat huishoudelijke hulp heeft aangevraagd in de eerste helft van 2020 met 7 procent gestegen, waar rekening werd gehouden met 2 procent. Die ontwikkeling wordt door de gemeente hoofdzakelijk toegewezen aan de vergrijzing en invoering van het abonnementstarief. © Getty Images/Image Source

Weer extra gemeentegeld naar de Schouwse zorg: ‘Wrang, maar het kan niet anders’

ZIERIKZEE - En weer gaat er dik twee ton extra naar welzijnsorganisatie SWVO voor Schouwen-Duiveland. Wrang, maar het is niet anders, oordeelt raadslid Laurence Haack (LSD). 

 1. Ontsnappen uit een piramide in Burgh-Haamstede? Jan Willem Prince bouwt een VR escaperoom waarin dat kan
  PREMIUM

  Ontsnappen uit een piramide in Burgh-Haamstede? Jan Willem Prince bouwt een VR escaperoom waarin dat kan

  BURGH-HAAMSTEDE - Jan Willem Prince zag het al helemaal voor zich: hij zou de werkplaats van het voormalige bouwbedrijf J.C. Prince verbouwen tot escaperoom met verschillende kamers. ,,Maar dan zit je vast aan één type kamer en dat vonden we te beperkend. Toen zagen we dat virtual reality in opkomst is.” In juni wil hij zijn eigen VR escaperoom openen aan de Hogezoom in Burgh-Haamstede.
 1. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

 2. Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten
  Play

  Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten