Volledig scherm
Manon Nijssen (links) geeft een toelichting op de sieraden die ze maakt © Ernesta Verburg

Weekend vol paasmarkten sluit af in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Een week of drie geleden opende Manon Nijssen haar galerie Jewel Made’it aan de Noordstraat 23 in Burgh-Haamstede. Maandag trad ze naar buiten met haar werk op de Paasmarkt in haar dorp. Burgh-Haamstede was het sluitstuk van een weekend vol voorjaarsmarkten.

Kleding, onthaarders, kaas, tassen: de tijd van de zomerse markten is weer aangebroken. Zaterdag konden mensen terecht op de paasfair in Zierikzee. Zondag was het prijs in Renesse. Maandag was er een hoop volk op de been in Burgh-Haamstede. Daar werd geslenterd langs de Noordstraat en de Ring. 

Nieuwkomer

Nieuwkomer daar is Nijssen, die vorig jaar met haar man Eric verhuisde van Rotterdam naar Burgh-Haamstede. Naar een pand mét ruimte om een eigen galerie annex atelier te openen. ,,We zagen het hier en waren gelijk verkocht.” De van oorsprong als goudsmid opgeleide Nijsen maakt onder meer sieraden van glas. 

Hot Pot

In haar atelier doet ze dat met een glasoven. Op de markt met een hot-pot: een keramische pot in de magnetron. Daar was goed te zien hoe ze, nauwlettend de kleur volgend, haar hangers vormgaf. Soms afgewerkt met decals; een soort plakplaatjes die in het glaswerk worden meegebakken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement