René en Rosalinde van Ingen Schenau zetten samen met Ingrid en Tommy Katilas vlnr waxinelichtjes bij de graven op de begraafplaats van Zonnemaire. Alle zerken waar een bordje bij hangt worden dit jaar vernietigd door de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
René en Rosalinde van Ingen Schenau zetten samen met Ingrid en Tommy Katilas vlnr waxinelichtjes bij de graven op de begraafplaats van Zonnemaire. Alle zerken waar een bordje bij hangt worden dit jaar vernietigd door de gemeente. © Sandra Schimmelpennink

Waxinelichtjes als eerbetoon aan de overledenen van Zonnemaire, voordat hun grafzerk wordt vernietigd

ZONNEMAIRE - 708 windlichtjes en evenveel waxinelichtjes. Op elk graf één. ,,Het is het laatste en ook het enige dat we nog kunnen doen”, zegt Rosalinde van Ingen Schenau. Samen met haar man René en dorpsgenoten Ingrid en Tommy Katilas houdt ze in de schemer op Stille Zaterdag met het plaatsen van de kaarsjes een eregroet voor alle overledenen op de algemene begraafplaats van Zonnemaire. 

 1. Aannemer Boogert woest over streep door hotelplan Haamstede; ‘Wat is een toezegging dan nog waard?
  PREMIUM

  Aannemer Boogert woest over streep door hotelplan Haamstede; ‘Wat is een toezegging dan nog waard?

  BURGH-HAAMSTEDE - Het plan voor het appartementenhotel Noordstaete in het zogeheten Gat van Goudzwaard kan de prullenbak in. Een te hoge stikstofbelasting zit aannemer Hans Boogert in de weg en daar is hij op z’n zachts gezegd ‘flink chagrijnig’ over. ,,Vier jaar lang zijn we hier mee bezig geweest, diverse toezeggingen zijn gedaan. En nu gooien ze het weer op de verkeersintensiteit. Ze halen er gewoon van alles bij.”
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg