Werk van Rem van den Bosch voor zijn tentoonstelling #Water waarmee hij het bewustzijn van mensen voor een watersnoodramp wil vergroten. De dame op de foto geeft met haar hand aan hoe hoog het water komt in de boomgaard bij een dijkdoorbraak.
Volledig scherm
PREMIUM
Werk van Rem van den Bosch voor zijn tentoonstelling #Water waarmee hij het bewustzijn van mensen voor een watersnoodramp wil vergroten. De dame op de foto geeft met haar hand aan hoe hoog het water komt in de boomgaard bij een dijkdoorbraak. © Rem van den Bosch

Watersnoodmuseum exposeert buiten: Hoe hoog komt het water te staan en hoe communiceer je tijdens een ramp

OUWERKERK - Als de mensen niet in het museum kunnen komen, dan halen we toch het museum naar buiten? Dat is de gedachte achter de twee buitententoonstellingen die het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk organiseert. De eerste is vanaf dinsdag te zien en gaat over communicatie tijdens en na de ramp van 1953.

  1. Schouwen-Duiveland kreeg ‘coronaschade’ vergoed dat het niet leed en houdt nu vier miljoen over
    PREMIUM

    Schou­wen-Duiveland kreeg ‘corona­scha­de’ vergoed dat het niet leed en houdt nu vier miljoen over

    ZIERIKZEE - En weer een meevaller voor de gemeente Schouwen-Duiveland. Wethouder financiën Daniël Joppe houdt bijna vier miljoen euro méér over dan waar hij voor het afgelopen jaar nog van was uitgegaan. Met dank aan de Rijksoverheid, zo moet gezegd. Den Haag heeft de gemeente ruimhartig gecompenseerd voor ‘misgelopen’ inkomsten uit het toerisme en parkeren door de coronamaatregelen. ,,Maar achteraf hebben we in 2020 een topzomer gehad. Het was hier nog nooit zó druk.”