Werk van Rem van den Bosch voor zijn tentoonstelling #Water waarmee hij het bewustzijn van mensen voor een watersnoodramp wil vergroten. De dame op de foto geeft met haar hand aan hoe hoog het water komt in de boomgaard bij een dijkdoorbraak.
Volledig scherm
PREMIUM
Werk van Rem van den Bosch voor zijn tentoonstelling #Water waarmee hij het bewustzijn van mensen voor een watersnoodramp wil vergroten. De dame op de foto geeft met haar hand aan hoe hoog het water komt in de boomgaard bij een dijkdoorbraak. © Rem van den Bosch

Watersnoodmuseum exposeert buiten: Hoe hoog komt het water te staan en hoe communiceer je tijdens een ramp

OUWERKERK - Als de mensen niet in het museum kunnen komen, dan halen we toch het museum naar buiten? Dat is de gedachte achter de twee buitententoonstellingen die het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk organiseert. De eerste is vanaf dinsdag te zien en gaat over communicatie tijdens en na de ramp van 1953.

  1. Boswachter Nellie: ‘Natuur en varen, daarin komen mijn twee liefdes samen’
    PREMIUM
    ZOMERSERIE: schipperen | Met video

    Boswachter Nellie: ‘Natuur en varen, daarin komen mijn twee liefdes samen’

    ZONNEMAIRE – Ze is waarschijnlijk een van de weinige vrouwelijke schippers die we voor deze serie tegen zullen komen. Maar Nellie Sinnige uit Zonnemaire doet doorgaans niet onder voor haar mannelijke collega’s. Alleen fysiek is het soms wat zwaarder. Verder staat ze absoluut haar mannetje. Samen met hondje Rappe (10) bevaart ze met de Branta de wateren van de Grevelingen. En dat al bijna vijftien jaar lang.