Volledig scherm
Willem Cornelis Schot © Ronald den Dekker

Watersnoodheld Wim Schot (91) overleden

RENESSE - Vier dagen voor de 66-ste herdenking van de Watersnoodramp is redder Wim Schot overleden. De Zierikzeese oud-mosselvisser, die de laatste jaren in Renesse woonde, is 91 jaar geworden.

Nadat het wassende water Schouwen-Duiveland had overspoeld, stapte Schot met zijn neef in een roeiboot om mensen te redden. Schot was toen 25 jaar oud. ,,Ze roeiden richting de Vierbannenpolder", vertelt Jaap Schoof, die zijn leven lang verhalen over De Ramp verzamelt. ,,Dat deden ze letterlijk met gevaar voor eigen leven. Ze moesten soms een half uur roeien, zonder iets te zien, tegen grote stroming in. Ze hebben veel mensen gered. Maar ze hebben ook afschuwelijke keuzes moeten maken.”

Schot was niet de enige die mensen heeft gered. Maar wel één van de weinigen die er zijn latere leven over praatte, aldus Schoof, die directeur is geweest van het Watersnoodmuseum. ,,Hij werkte mee aan televisieprogramma's en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het museum. De Watersnoodramp heeft hem erg aangegrepen. Het beheerste zijn leven. Maar praten hielp.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen genade voor bejaarden in Haamstede: de biljarttafel moet weg
    PREMIUM

    Geen genade voor bejaarden in Haamstede: de biljartta­fel moet weg

    BURGH-HAAMSTEDE - Massaal protest en vergaderingen ten spijt: de biljarttafel mag niet blijven in woonzorgcomplex De Duinen van Haamstede. Wel zegt zorgorganisatie Allévo met ‘allerlei organisaties’ te zoeken naar een oplossing, elders in Burgh-Haamstede. Sinds bekend is geworden dat de biljarttafel weg moet uit de brasserie, doen de gebruikers en hun vaste schare fans uit het zorgcentrum geen oog meer dicht.