De nieuwe fontein op het Kerkplein in Bruinisse is vandaag in werking gesteld en daar maakten broers Tommy (l) en Martin van der Wielen gelijk een feestje van.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe fontein op het Kerkplein in Bruinisse is vandaag in werking gesteld en daar maakten broers Tommy (l) en Martin van der Wielen gelijk een feestje van. © Marieke Mandemaker

Waterfeest op het Kerkplein van Bru: de fontein is aan

BRUINISSE - De plasjes water langs de randen van de mosselvormige fontein zijn al aanlokkelijk, maar zodra vandaag de waterstralen uit de vloergaten omhoog spuiten is het feest voor de kinderen van Bruinisse. Broers Tommy (10) en Martin (8) van der Wielen genieten als eersten met volle teugen van de opening van de waterpartij. Letterlijk zelfs.

 1. Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunst­schouw op Schou­wen-Duiveland

  NOORDWELLE - Dat het prachtige weer voorlopig aanhoudt en dat de Kunstschouw eigenlijk gewoon had kunnen plaatsvinden doet de organisatie pijn. Maar een virtuele tour moet die pijn een beetje verzachten. Bovendien biedt die ook weer wat extra's, want bezoekers kunnen meer zien dan anders. Vanaf zaterdag 12 juni is de Kunstschouw driedimensionaal te beleven via de website kunstschouw.nl.
 2. Stadhuismuseum in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  Stadhuismu­se­um in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  ZIERIKZEE - Het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt een feestje van de heropening. Na bijna een half jaar gedwongen sluiting door de coronamaatregelen, gooit het museum de deuren zaterdag al gelijk om 8 uur 's ochtends open. De eerste dertig vroege vogels worden getrakteerd op een verse croissant van De Man die Bakt en een kopje koffie of thee. En dan ook nog eens hoogstpersoonlijk uitgeserveerd door cultuurwethouder Jacqueline van Burg.