Buurtbewoners konden tijdens een informatiebijeenkomst in de Cornelia vragen stellen over de opvang van Oekraïners. Leefbaar-raadslid Kees Hanse (recht, met microfoon) had een mededeling: dat hij waardering had voor het begrip van de bewoners voor de opvang.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners konden tijdens een informatiebijeenkomst in de Cornelia vragen stellen over de opvang van Oekraïners. Leefbaar-raadslid Kees Hanse (recht, met microfoon) had een mededeling: dat hij waardering had voor het begrip van de bewoners voor de opvang. © Marieke Mandemaker

Wat gebeurt er met de Cornelia als de Oekraïners straks weg zijn: dat is wat de buurt wil weten

ZIERIKZEE - Nee, er komt geen regulier asielzoekerscentrum. Die belofte deed burgemeester Jack van der Hoek aan buurtbewoners rond de Cornelia in Zierikzee, waar vanaf 1 juni Oekraïners worden opgevangen.

  1. Stiekem achter schuttingen gluren en zeven andere redenen om de Kunstschouw te bezoeken
    PREMIUM

    Stiekem achter schuttin­gen gluren en zeven andere redenen om de Kunst­schouw te bezoeken

    Nog nooit van je leven in een museum geweest en daar ook totaal geen behoefte aan? Geeft niets. Maar doe jezelf een plezier. Bezoek in ieder geval één keer de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland. Daar kun je stiekem achter voordeuren en schuttingen gluren, van verre uitzichten genieten, liveoptredens bijwonen, toeren op je fiets, lekker een terrasje pakken. En ontdekken dat er écht wel kunst bestaat waar jij van houdt. Acht redenen waarom de Kunstschouw verrast.