Volledig scherm
Ed Troost. © Dirk-Jan Gleltema

VVV en ondernemers in Renesse werken meer samen

RENESSE - "We willen onnodig dubbelwerk voorkomen", zegt Ed Troost, bestuurslid van Ondernemersvereniging Renesse (OVR). Daarom gaan ze intensiever samenwerken met VVV Zeeland. De doelen van beide verenigingen in het dorp komen grotendeels overeen.

"VVV heeft ondernemers nodig die ergens aan willen meewerken, zodat er vermaak is voor toeristen in Renesse. En wij ook, dus dan kunnen we het net zo goed samen doen", zegt Troost.

De medewerkers en leden van beide organisaties vormen voortaan één team dat gasten efficiënt van informatie voorziet en dat zorgt voor een betere samenwerking tussen ondernemers. Er wordt een fulltime medewerker aangenomen om ervoor te zorgen dat alles in goede banen loopt.

Van elkaar leren

"Hierdoor voorkom je dat wij 's ochtends binnenlopen voor de ene vraag of flyer en de VVV-medewerkers 's middags voor iets anders. En we kunnen van elkaar leren: zij delen bijvoorbeeld hun kennis over marketing en wij over het contact met ondernemers."

Het idee voor de samenwerking is ontstaan tijdens de voorbereiding voor de komst van het inspiratiepunt, achter het Transferium. Het vernieuwde VVV-kantoor moet met Pasen 2018 opengaan.

Volledig scherm
Ring Renesse © Willem Staat
Volledig scherm
Het VVV-kantoor in Renesse