Volledig scherm
Met een fakkelestafette werd zaterdag de naam onthuld en namen de scouts hun thuishonk in gebruik. © Marcel Modde

Vurige opening van nieuw gebouw scouting Zierikzee

VideoZIERIKZEE -  Na flink wat heitjes voor een karweitjes,  collectes, hard sparen, gulle giften, hand en spandiensten én 26 ontwerptekeningen verder, heeft de Meester Bakkergroep in Zierikzee eindelijk een nieuw gebouw. Met een fakkelestafette werd zaterdag de naam onthuld en namen de scouts hun thuishonk in gebruik.

De Lelie, dat was de naam die aan het eind van de vuurloop met het doorbranden van het touw onder een doek vandaan kwam.  Vernoemd naar het pand waar de Meester Bakkergroep lang geleden op een andere locatie ook in was ondergebracht. ,,Dat is toen afgebrand", memoreerde verenigingsvoorzitter Huub van der Zande fijntjes. De Lelie vervangt het honk aan de Van Veenlaan dat veertig jaar dienst deed en binnenkort wordt gesloopt.

Nieuw gebouw

Het nieuwe gebouw staat iets verder achterin op het terrein van de scoutingroep. Alle speltakken (van 5 tot 21 jaar) hebben nu hun eigen lokaal. Het kan ook worden gebruikt voor andere scoutingverenigingen die in Zierikzee vakantie willen vieren, vertelt voorzitter Frank van Rotterdam van de stichting die voor het bouwproces in het leven werd geroepen. De bouwstichting hikte twee jaar geleden nog aan tegen een tekort van honderdduizend euro, aldus Van Rotterdam. Dat gat werd gedicht met behulp van fondswerving en de inzet van sponsoren. 

Zilveren waarderingsteken

Van der Zande werd zaterdag verrast met het zilveren waarderingsteken van Scouting Nederland. Hij kreeg het landelijk eerbetoon opgespeld vanwege zijn grote inzet en betekenis voor de scouting de afgelopen 28 jaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement