Volledig scherm
Vrouwen wachten met hun doodzieke baby's op de wonderdokter tijdens het evenement Zierikzee 800. © Marieke Mandemaker

VSBfonds in Zierikzee op zoek naar culturele projecten die financieel steuntje in de rug verdienen

ZIERIKZEE - Het landelijke VSBFonds gaat zich nadrukkelijker richten op sociale en culturele projecten in de regio. Medewerkers van het vermogensfonds trekken het land in, op zoek naar projecten die een financieel steuntje in de rug verdienen. Donderdag 31 oktober komen ze naar Zierikzee.

Iedereen met een idee voor een sociale of culturele activiteit op Schouwen-Duiveland, kan ‘s middags in de bibliotheek aanschuiven bij één van de VSB’ers om hun plannen voor te leggen. Daar wordt direct duidelijk of het project in aanmerking komt voor een aanvraag en kans maakt op een bijdrage uit het fonds.

Tot voor kort werd het grootste deel van het jaarlijkse donatiebudget opgeslokt door activiteiten in de Randstad. Projecten in de provincies grepen daardoor vaak naast de pot. Door de regio's in te trekken, wil de instelling een betere spreiding over het hele land stimuleren.

Het VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar 26 miljoen euro donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.