Volledig scherm
PREMIUM
Malou (6) en Lilly (6) zijn druk bezig met het verzamelen van afval. © Dirk Jan Gjeltema

Vrijwilligers gaan zwerfvuil met grijper te lijf bij Schelphoek

SEROOSKERKE – Plastic, blikjes, flesjes, zelfs een complete inboedel uit een camper. Schelphoek op Schouwen-Duiveland ligt bezaaid met afval. Met een grijper en een plastic zak in de hand gaan 25 vrijwilligers de strijd aan tegen het zwerfvuil.

Zakken vol halen ze uit de bosjes, de duinen en tussen het aangespoelde zeewier op het strandje. Wie een snelle blikt werpt, ziet het nauwelijks liggen. Kijk je beter, dan zie je het overal: stukjes blauw plastic. Een soort touw. Maar ook snoeppapiertjes, flesjes, blikjes en een compleet barbecuerek. De Schelphoek ligt bezaaid met rotzooi.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.