Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijspraak gevraagd voor verdachte in warrig geweldsmysterie

MIDDELBURG - Er stonden in de avond van 17 december vorig jaar in de Dreischorse woning van de vriend van de 37-jarige N. K. uit Nieuwerkerk een paar dingen vast: binnen in de woning was het een complete ravage, de bewoner lag laveloos en zwaar gewond op de grond, en K. lag in de tuin. Ook gewond en laveloos.

Omdat der zaak simpel leek, werd K. als verdachte aangemerkt en hoorde hij donderdag in Middelburg een celstraf van 180 dagen waarvan 77 voorwaardelijk plus toezicht door de reclassering tegen zich eisen. De lezing die K. bij de politie had gegeven was dat de vriend hem had gebeld of hij wilde komen om hem te beschermen.

Klap op het hoofd

K. kwam, liet twee grote honden achter, deed wat boodschappen en ging terug. Hij zag een schim, deed de achterdeur open, kreeg een klap op zijn hoofd en dat was het. Verder kon hij zich niets meer herinneren. We gaf hij toe dat als ze allebei hadden gedronken en zich aan de drugs hadden overgegeven, ze alle twee erg agressief werden. Dat kwam dan ook weer in de buurt van de verklaring van het slachtoffer, die vertelde dat K. als een dolle tekeer was gegaan en van geen ophouden wist.

Voorhamer

,,Het zijn warrige verklaringen, van zowel mijn cliënt als zijn vriend'', stelde K.'s raadsman Martijn Kalle vast. ,,Er is nauwelijks onderzoek gedaan naar vingerafdrukken of andere sporen. Er was een voorhamer bij betrokken, maar van wie was die? Het leek zo'n makkelijke zaak, maar er zijn veel twijfels.''. Hij verzocht de rechtbank dan ook om K. vrij te spreken.

Uitspraak: 4 augustus.