Volledig scherm
Thuiszorgafdeling maakte kerststukjes voor de cliënten van Eilandzorg. © Vrienden van Eilandzorg

Vrienden van Eilandzorg betalen extraatje voor bewoners

ZIERIKZEE - Stichting De Vrienden van Eilandzorg heeft drieduizend euro gedoneerd voor bijzondere uitstapjes en activiteiten met de cliënten van de woonzorginstelling. Het bedrag wordt verdeeld onder de vier zelfstandige teams. 

De speciale activiteiten kunnen niet uit het normale budget worden betaald. Op Kerstavond werd van het geld een Chinese rijsttafel besteld voor de mensen op de psychogeriatrische afdeling van De Wieken in Zierikzee. Ook kon er dankzij de donatie voor iedereen een kerstkaart en een kerststukje van af. In januari volgt nog een optreden van het Bruinisser Visserskoor.

De cliënten van de somatische afdeling werden 7 november verrast met een Zeeuwse middag. In het restaurant van De Wieken was een klederdracht presentatie door Streekdrachtvereniging De Arke. Daarnaast werden de cliënten getrakteerd op Zeeuwse lekkernijen, zoals een advocaatje met slagroom en een  bolus. Voor de bewoners van het appartement Mitt Hem in de wijk Noorderpolder werd vorige maand een klein feestje gebouwd, compleet met frietkar en bingo. De thuiszorgafdeling maakte zelf kerststukken voor de cliënten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schoolbestuur trekt aan de bel over onveiligheid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt
    PREMIUM

    Schoolbe­stuur trekt aan de bel over onveilig­heid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt

    BRUINISSE - De uitbreiding van de Market Plaza in Bruinisse gaat ten koste van de veiligheid van de kinderen van De Meerpaal, vreest het schoolbestuur. De uitgang van het schoolplein wordt ‘onoverzichtelijk en chaotisch’, doordat de nieuwe Albert Heijn een stuk naar voren komt. Kinderen lopen en fietsen straks rechtstreeks langs dat gebouw het parkeerterrein op en dat is onwenselijk, luidt de waarschuwing.