Elodie Kint
Volledig scherm
© Elodie Kint

Voormalig palingrookkampioen Dirk Preesman van de troon gestoten

KERKWERVE - Voormalig palingrookkampioen Dirk Preesman uit Heinenoord (foto) was geconcentreerd aan het werk, zaterdag tijdens het Open Zeeuws Kampioenschap palingroken in Kerkwerve. Toch is het hem niet gelukt om de titel te behouden. Patrick Willemse uit Zierikzee maakte dit keer de lekkerste palingen volgens de jury. Mooie goudbruine vissen, met een lekkere zoute smaak.

 1. Dag van de Mantelzorg: Wouter (61) kon alles, maar Janet raakte haar man helemaal kwijt aan dementie
  PREMIUM

  Dag van de Mantelzorg: Wouter (61) kon alles, maar Janet raakte haar man helemaal kwijt aan dementie

  BRUINISSE - Achteraf gezien was het al jaren aan de gang, maar pas in 2018 kregen Janet en haar man Wouter van den Berg uit Bruinisse de diagnose. Wouter (61) heeft FTD, een vorm van dementie die vooral jonge mensen treft. ,,Hij kon alles. Echt alles. Maar we raken hem helemaal kwijt. Ik ben eigenlijk gewoon in de rouw, terwijl hij er nog wel is”, vertelt Janet. Zij is één van de dik 1000 mantelzorgers op Schouwen-Duiveland, die woensdag een mantelzorgboeket uitgereikt kreeg.
 2. Het vonkte als een gek tussen Evert en het legendarische jazzcafé d’Ouwe Smisse, maar de chefkok heeft nog zo veel andere dingen te doen
  PREMIUM

  Het vonkte als een gek tussen Evert en het legendari­sche jazzcafé d’Ouwe Smisse, maar de chefkok heeft nog zo veel andere dingen te doen

  Evert van Dilst wist niet eens waar het dorp lag toen hij in 2013 zijn oog op d’Ouwe Smisse in Zonnemaire liet vallen. Maar het vonkte als een gek tussen toen-nog-Vlissinger Van Dilst en het legendarische jazzcafé van Jo Linssen. Van Dilst bleek een blijvertje. Toch zet hij nu een punt achter het muzikale proeflokaal. De chefkok zoekt een opvolger. Omdat-ie nog hartstikke veel andere dingen heeft te doen.