Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen via een enquête aangeven hoe ze de ideale opvolger zien van vertrekkend burgemeester Gerard Rabelink. © gemeente Schouwen-Duiveland

Vooral oudere inwoners Zierikzee laten hun invloed gelden bij profielschets nieuwe burgemeester

ZIERIKZEE - Heeft Schouwen-Duiveland de behoefte aan een meer zakelijke burgemeester, of wordt het een echte burgervader? De inwoners hebben het voor het zeggen in een enquête die de vertrouwenscommissie heeft uitgeschreven. Tot dusver namen 294 mensen de moeite om hun invloed uit te oefenen op de profielschets. En reageren kan vandaag nog tot middernacht.

De inbreng van de eigen inwoners wordt serieus meegewogen bij het opstellen van de eisen voor de ideale burgemeester voor Schouwen-Duiveland. ,,Doorslaggevend is uiteindelijk het beeld dat de gemeenteraad voor ogen heeft. Maar met deze respons zou je wel gek zijn om dat niet te verwerken in de definitieve profielschets”, zegt voorzitter Robbert Lievense van de vertrouwenscommissie. ,,Op krap 34.000 inwoners is deze respons niet representatief, maar het geeft zeker wel een duidelijk signaal wat de bevolking van haar nieuwe burgemeester verlangt.”