Luchtfoto van voor de oorlog van Zierikzee.
Volledig scherm
Luchtfoto van voor de oorlog van Zierikzee. © NIMH

Voor wie geen genoeg kan krijgen van oorlogsverhalen

DREISCHOR - Wie maar geen genoeg kan krijgen van oorlogsverhalen, kan komende tijd zijn hart ophalen op Schouwen-Duiveland. Maar liefst vijf musea besteden extra aandacht aan de bevrijding van het eiland.

 1. Watersportvereniging Brouwershaven wil nieuw clubgebouw neerzetten
  PREMIUM

  Watersport­ver­e­ni­ging Brouwersha­ven wil nieuw clubgebouw neerzetten

  BROUWERSHAVEN - Watersportvereniging Brouwershaven wil een nieuw clubgebouw gaan neerzetten. De huidige stek van de watersporters, Yachtclub ’t Roefje aan de Haven Noordzijde, voldoet niet meer. Ook lukt het niet om iets in al bestaande panden te realiseren. De nieuwbouw wordt een lang traject, weten de watersporters. Dit weekend was het feest in Brouwershaven, om de opgeknapte Markt en de vernieuwde jachthaven te vieren.
 2. PvdA en GroenLinks trekken weer aan de bel: ‘Schouwen mag niet werkloos toezien bij mensonterende situatie in Ter Apel’
  PREMIUM

  PvdA en GroenLinks trekken weer aan de bel: ‘Schouwen mag niet werkloos toezien bij mensonte­ren­de situatie in Ter Apel’

  ZIERIKZEE - ,,De afgelopen nacht hebben weer mensen noodgedwongen op stoelen moeten slapen in Ter Apel”, schets fractievoorzitter Corina van der Vliet (PvdA) nog maar eens de ernst in het aanmeldcentrum voor asielzoekers. ,,Als de situatie zó nijpend wordt dat het leidt tot mensonterende omstandigheden, moet Schouwen-Duiveland gewoon ook z’n aandeel nemen in de opvang.”