Volledig scherm
De nonnen uit de opera Suor Angelica. © Lex van Groningen

Voor het eerst in tientallen jaren weer opera in Zierikzee

ZIERIKZEE - Operaliefhebber Martin de Jong uit Burgh-Haamstede is erin geslaagd om de Dutch Opera Studio naar Zierikzee te halen.  Op zaterdag 12 mei voeren zij in de Willibrorduskerk de opera Suor Angelica op.

Voorafgaand aan de voorstelling maakt het operagezelschap een korte rondgang door het centrum van Zierikzee. Daar zullen de medezusters van Sour Angelica mogelijk op de zingende nonnen van Middeleeuws Zierikzee stuiten.  Die twaalfde mei is namelijk ook de dag dat Zierikzee 800 jaar stadsrechten viert.  

De Jong heeft overlegd gevoerd met de organisatie van Zierikzee 800. Conclusie is dat beide evenementen elkaar niet de weg zitten.  De Jong ging ook bij de kersverse stadshistoricus Huib Uil op de koffie.  Die zei blij te zijn dat de 'rijke traditie' van opera in Zierikzee na vele decennia wordt voortgezet.  

De opera Suor Angelica van Puccini vertelt het tragisch verhaal van een meisje dat na de bevalling van een 'onecht' kind naar het klooster wordt verbannen. Als ze daar na vele jaren hoort dat haar zoontje is gestorven, bereidt ze voor zichzelf een gifdrank.  Na de pauze brengt het gezelschap aria's en duetten uit bekende opera's en operettes te horen.       

De Dutch Opera Studio staat onder leiding van de sopraan Wiebke Göetjes. Haar studio begeleidt beginnende professionals en goede amateurs in het operavak. Goëtjes is bekend van de Phantom of the Opera, maar zong ook in Aïda en in Tosca.

Suor Angelica; zaterdag 12 mei om 14.30 uur in de Willibrorduskerk van Zierikzee. Kaarten á 15 euro bij de VVV's of via de mail: mart4045@zeelandnet.nl  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement