Boeren, imkers en gemeente vonden elkaar afgelopen jaar in de realisatie van 20 kilometer aan bloemenranden langs de akkers op Schouwen-Duiveland. Op de foto agrariër André Slootmaker (links) van project Zonnestraal en Helle van der Roest van Imkersvereniging Schouwen-Duiveland
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren, imkers en gemeente vonden elkaar afgelopen jaar in de realisatie van 20 kilometer aan bloemenranden langs de akkers op Schouwen-Duiveland. Op de foto agrariër André Slootmaker (links) van project Zonnestraal en Helle van der Roest van Imkersvereniging Schouwen-Duiveland © Ernesta Verburg

Voor een bijvriendelijk Schouwen-Duiveland gaan de handen uit de mouwen

ZIERIKZEE - Niet domweg een krabbel zetten, maar écht de handen uit de mouwen steken. Dat doen de verschillende partijen die zich inzetten voor een bijvriendelijk Schouwen-Duiveland. Donderdag ondertekent een lange rij aan organisaties de Zeeuwse bijenstrategie. Op Schouwen-Duiveland is, dankzij samenwerking, al heel veel gaande.

0 reacties

 1. De raad is aan zet: voor of tegen een homofoob Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  De raad is aan zet: voor of tegen een homofoob Schou­wen-Duiveland

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland is de enige gemeente in Zeeland die de regenboogvlag nog niet hijst op Coming Outday. ,,Dit komt maar op een manier over en dat is homofoob.” Vertegenwoordigers en sympathisanten van de LHBTI-gemeenschap proberen het na 2,5 jaar onderhandelen nog één keer. Niet alleen de regenboogvlag moet wapperen, het volledige, samen opgestelde beleidsplan moet terug op tafel, vinden ze. Dat ligt nu in de prullenbak.
 2. Een ommetje met de heren uit het Zonnemaire van vroeger tijden: d’Ouwe Smisse organiseert beleefroutes door het dorp
  PREMIUM

  Een ommetje met de heren uit het Zonnemaire van vroeger tijden: d’Ouwe Smisse organi­seert beleefrou­tes door het dorp

  ZONNEMAIRE - Het is letterlijk een blokje om, maar dat neemt niet weg dat er genoeg te zien en te bespreken is. Evert van Dilst van Proeflokaal d’Ouwe Smisse in Zonnemaire is samen met vaste klanten op het idee gekomen om een wandeling in het dorp te organiseren. Vorige week was de eerste, deze paaszondag was er een nieuwe route onder de naam Beleef Zonnemaire.
 1. Grote brand verwoest kustpaviljoen Bar Goed
  Play

  Grote brand verwoest kustpavil­joen Bar Goed

 2. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'